Something special...
Door: Lucinda
Blijf op de hoogte en volg Lucinda
23 Oktober 2009 | Italië, Rome
Vandaag iets minder moe dan gisteren, dus meer tijd om ook daadwerkelijk iets zinnigs te schrijven over wat ik allemaal heb gedaan.
Gisteren heb ik dus niet erg veel geschreven. Ik was ont-zet-tend moe! Ik ben dan ook veel te laat naar bed gegaan omdat het stiekem toch wel erg gezellig was in de huiskamer... Maar goed.
Gisteren eigenlijk best wel een lange en vermoeiende dag gehad. Ontzettend veel gedaan in ieder geval - maar wat ik gedaan heb staat eigenlijk wel een beetje in de blog van gisteren. We hebben lekker gegeten - complimenten aan Michiel, onze chef van gisteren - en bijgepraat over van alles en nog wat (het betrof ook serieuze onderwerpen als politiek).
Vandaag was het weer een regenachtige dag - maar minder dan gisteren - en hebben we het Foro Romano (Forum Romanum) bezocht, waar alle publieke gebouwen in de Antieke tijd stonden. Het was erg interessant om een college op locatie te krijgen van een archeoloog, die alles eigenlijk weer een beetje tot leven weet te brengen. We liepen het hele terrein over en ik merkte ook wel dat er stiekem wat andere Nederlanders met ons mee liepen om mee te luisteren... In ieder geval erg interessant en ik heb nog veel foto's gemaakt!
Na de rondleiding zijn we met een groepje de Palatijn op gegaan, de heuvel waarop Rome gesticht zou zijn... Maar het regende en we hadden best wel honger, dus we hebben een supermarkt opgezocht en zijn vervolgens naar het instituut gegaan. Wat trouwens niet helemaal goed ging, want we gingen een wedstrijdje doen - om te zien of de metro of de bus sneller was - waarbij we eigenlijk best wel in het verkeer vast kwamen te zitten. Er was iets gebeurd en er stonden heel wat verkeersregelaars op de weg om alle auto's in goede banen te leiden. Het was typisch italiaans: een verkeersopstopping met allemaal toeterende auto's en scheldende chauffeurs.
Om half 3 waren we weer terug en konden we meteen aanschuiven voor de film 'Roma' (uit de jaren '70), die ont-zet-tend slaapverwekkend en psychedelisch was. En daarna... NOu ja, nu zijn we hier. Ik ben een beetje mijn foto's aan het uitzoeken en sorteren en ondertussen naar wat informatie voor mijn pleinpresentatie aan het zoeken (ik doe het over Piazza del Popolo). Mijn foto's zijn trouwens supercool geworden =D Ik zal ze straks weer op internet zetten...
Ok, later meer! Maar voordat ik ga, nog eventjes wat boodschappen voor iedereen:
Miranda: er is een Via in Miranda! Dus ik heb een foto van het straatnaambordje gemaakt. Én er schijnt een HELE belangrijke kerk naar je vernoemt te zijn, dus daar heb ik ook foto's van =)
Jesse: sorry dat ik van de week niet op Skype was =( Ik zal proberen om morgen tegen het einde van de middag met je te bellen - als je er dan bent natuurlijk.
Larissa, Tjebbe en Anne-Lotte: ik mis jullie heel erg en ik zou jullie graag een HELE dikke knuffel willen geven. Maar dat komt wel als ik weer terug ben!
Steven: ik mis jeeeee =( Ik ben trouwens wel heel blij dat Darius nog leeft en dat je ook heel goed voor Casper zorgt! Enne... Oh, ik wil je zo ontzettend veel laten zien! Je moet een keer met me mee... Er liep trouwens een jongen die een beetje op je leek, dat was wel even 'schrikken', als je snapt wat ik bedoel. Ik heb 'm niet besprongen hoor ;) Maak je geen zorgen.
Sylvia: IK HEB EEN KINDER SURPRISE GEKOCHT!!! Het heet hier een Kinder Sorpriso, maar goed... Ik had een heel klein zandlopertje! =D Superschattig! Ik zal kijken of ik ook een ei voor je mee kan nemen =)
Ursula: ik heb een gladiator gezien! xD
Voor de rest: ik mis jullie allemaal natuurlijk heel erg, maar ik vermaak me hier op zich prima =) Het is hier echt prachtig en geweldig... Maar ik ben de dagen aan het aftellen, zou het fijn vinden om weer lekker thuis te zijn en jullie weer te kunnen zien. Het is allemaal zo ver weg!
Liefs!
Lucinda
ps: ik zal jullie morgen trouwens even 'voorstellen' aan mijn groepsgenoten.
23 Oktober 2009 - 19:39
Roos :
Hallo,
En was er nog een plaza del Rosa ofzo?:P
En ja ik mis jou ook:p
Veel plezier daar:)
Ik ga de tv schow kijken... ook heel boeiend not:P
Gr Roos -
23 Oktober 2009 - 19:43
Casper:
Ja Steven zorgt goed voor me en heeft twee keer heel lekker gekookt =) Ik heb ook één keer de gunst wedergekeerd =P Eet je daar wel een beetje lekker?
Liefs,
Casper -
24 Oktober 2009 - 08:53
Mirjan:
Oeh, ik ben er gek op als mensen op de straat elkaar gaan uitschelden om niets! Geeft me meteen het gevoel in het (zuidelijk) buitenland te zijn!
Luus, veel plezier (en don't bother looking for a sheep. Dat heb ik niet meer verdiend..:P)
Liefs, zwaar verkouden Mirjan -
24 Oktober 2009 - 15:15
Ursula:
zusje,
mirjan verdient het eigenlijk niet maar een nieuw schaap kan geen kwaad. Je hoeft er deze keer niet de weilanden voor door te lopen. volgens mij zit er in de straat bij pizzare een winkeltje waar ze wel een nieuw schaap hebben. Misschien is een handleiding "hoe ga ik om met een schaap" wel zinvol.
groeten
je zus -
24 Oktober 2009 - 20:07
Steven:
Hey lief!
Een Italiaan die op mij leek? Tof! :)
Darius leeft nog altijd - tenminste, daar ga ik maar vanuit, ik heb 'm gisteren genoeg eten gegeven tot maandag... dus gaat helemaal goed hier. Blij dat je je zo vermaakt. Ik mis je wel een beetje (stiekem)
Ik zie je snel weer (je bent al bijna op de helft!)
Kus & liefs,
Steven -
26 Oktober 2009 - 16:57
Jasmijn:
Ik had hier net een heel verhaal op getypd maar ik kan hem niet meer terug vinden:S
In ieder geval waar is mijn kleine stukje.. gericht op Jasmijn:p
het klinkt erg grappig zo'n italiaanse opstopping trouwens;)
oooh en wat is : Piazza del Popolo .. dat?:P
oo en ik had gezegd dat ik best mee wilde praten over iets dat een psychedelische film was.. maar aangezien ik niet weet wat het betekend kom ik niet zo ver ;)
En is daar geen a kapella itallia jasmina;)
xx